Istoricul incalzirii in pardoseala

Despre istoricul incalzirii in pardoseala aflam din diverse articole in care este relatata folosirea ei, in cele mai vechi timpuri, prima oara de catre china si egiptul antic. Sistemele de incalzire in pardoseala, din momentul acela, foloseau caldura gazelor de ardere produse intrun focar care erau dirijate spre evacuare printrun canal special executat pe sub pardoseala incaperii. Romanii au dezvoltat acest sistem realizand dirijarea gazelor de ardere printun sistem de canale spre evacuare, asigurand astfel incalzirea mai multor camere si devenind in acest fel primul sistem de incalzire centralizat.
Variantele moderne de incalzire in pardoseala, cu agent termic apa, apar la inceputul secolului trecut, dar cu neajunsurile fazei de inceput de drum in acest domeniu. Unul din neajunsuri fiind faptul ca nu se putea asigura o temperatura constanta a agentului termic si necunoasterea faptului ca o temperatura mai mare a pardoselei are efecte negative asupra sistemului de circulatie al sangelui si producerea de disconfort.
In prezent, sistemele de incalzire in pardoseala, reprezinta varianta cea mai optima din punct de vedere al confortului si al economiei de combustibil.

#

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *