Incalzire in pardoseala cu agent termic si electrica

img_20160618_153148Sistemele moderne de incalzire in pardoseala, fie ca utilizeaza cabluri electrice rezistive care produc caldura (incalzire electrica in pardoseala) sau un fluid pe post de agent termic care circula printro retea de tevi (incalzire in pardoseala, sistem hidraulic), transfera energia termica pardoselei pe care aceasta o radiaza in mediul inconjurator, principiul fiind incalzirea unui strat de beton (sapa)care acumuleaza energie termica si o radiaza catre mediul inconjurator. Oricare din sistemele enumerate poate fi folosit ca sistem de incalzire principal si unic sau sistem complementar impreuna cu un alt sistem de incalzire.

Instalatiile de incalzire in pardoseala electrice sunt sisteme foarte compacte si usor de instalat atat in variante clasice de inglobare in sapa (care in functie de grosimea ei pot fi normale sau cu acumulare de caldura) sau de suprafata, unde se folosesc filme rezistive, care pot fi montate direct sub parchet sau gresie. Aceste instalatii de incalzire electrica in pardoseala prezinta avantajul unui instalari usoare, fiabilitate ridicata (durata de viata practic cat a constructiei), preturi mici. Nu se poate realiza racirea suprafetelor.

Instalatiile de incalzire cu agent termic sunt ceva mai dificil de realizat dar prezinta avantajele unor costuri mai mici in exploatare, in special cele care lucreaza cu pompe de caldura sau cu panouri solare ce aduc un aport termic instalatiei, deasemenea nu necesita intretinere, fiabilitate ridicata (durata de viata practic cat a constructiei), se poate folosi si agent racit pentru racirea incaperii (ideal cu conductele inglobate in pereti)

#

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *