Panouri solare

Furnizam si instalam sisteme complete solare

Unul dintre obiectele noastre de activitate este livrarea si instalarea de panouri solare si instalatii solare complete. Va ajutam la instalarea panourilor solare daca le aveti achizitionate sau va ajutam la alegerea sistemului potrivit nevoilor dumneavoastra, conform unor criterii care trebuiesc luate in calcul pentru confortul ulterior al dumneavoastra. De aceea va stam la dispozitie pentru a face alegerea corecta in ceea ce inseamna dimensionarea sistemului si a restului instalatiei .

Panourile solare sunt componentele principale ale unei instalatii termice solare si se folosesc in principal pentru prepararea de apa calda menajera, iar mai de curand se folosesc si ca aport la furnizarea energiei necesare incalzirii cladirilor .Ca avantaje in perioada primavara-toamna costurile la producerea de apa calda menajera se pot reduce cu 100%, iar iarna cu pana la 60%,in functie de dimensionare corecta a instalatiei si consumuri.

Panourile solare au domenii de utilizare, cum ar fi:
•  Producerea de apa calda menajera
•  Ca aport la incalzirea locuintei pe timpul ierni
•  La incalzirea apei din piscina (in general vara)

Generalitati ale instalatiilor solare.

Costurile cu o instalatie solara completa, ce ajuta si la incalzirea spatiilor de locuit, se pot reduce cu pana la 70%, in cazul in care instalatia este bine dimensionata si izolatia casei este facuta corespunzator.
Timpul de recuperare al investitiei este diferit in functie de complexitatea, tipul echipamentului folosit, cantitatea de apa calda sau caldura, cat si de zona unde este instalat, dar o estimare de circa 1,5-2,5 ani este normala. Considerand ca o asemenea investitie functioneaza peste 20 de ani cu cheltuieli de exploatare apropiate de zero, implementarea unei astfel de sistem este absolut rentabila.
Instalatiile de incalzire solara functioneaza si iarna datorita constructiei colectoarelor, temperatura exterioara nu influenteaza functionarea instalatiei, ea va produce apa calda absorbind radiatia solara in orice anotimp. Desigur, iarna ziua fiind mai scurta perioada de insolatie zilnica este mai mica, dar se calculeaza necesarul de panouri astfel incat sa se asigure in acumulatorul termic o temperatura de 50-65°C. Pentru instalatiile ce functioneaza iarna se folosesc circuite duble de agent termic, cel exterior fiind o solutie anti inghet.
Apa se incalzeste si in zilele cu nori insa cu o putere mai redusa. In cazul zilelor innourate, ploioase , etc., este necesara o suplimentare de energie, care poate fi electrica, de la centrala existenta sau de la o pompa de caldura montata complementar.
Instalatia solara se poate conecta si la instalatia existenta de incalzire,daca aceasta permite tehnic,  sau daca nu permite se monteaza un tanc solar ce va avea rol de preincalzitor pentru cazanul centralei.
Panourile solare se monteaza pe acoperis, inspre sud sau sud- vest (sau intr-un loc in care sa fie soare cat mai mult timp din zi), la un unghi de aprox. 45grade (ideal pentru pozitia geografica a tarii noastre ) sau vertical acolo unde nu se poate. Greutatea panourilor este mica (cateva zeci de kilograme) sau medie (in cazul instalatiilor cu termosifon sau rezervor integrat).
Pentru sistemele cu presiune scazuta , cu folosire primavara -toamna , se va goli instalatia de apa inaintea primului inghet. La instalatiile complexe, utilizate si iarna se foloseste solutie de monoetilenglicol in circuitul solar, caldura fiind transferata printr-un schimbator de caldura , apei din tancul solar. Exista si altfel de protectii la inghet cum ar fi circulatia apei, comandata electronic,  pe perioada inghetului,dar toate aceste variante sunt mai scumpe.
Apa incalzita solar poate ajunge in zile de vara insorite cu mult peste 80° C.
Nu este nevoie de intretinere daca instalatia este montata corespunzator . La sistemele cu termosifon, de generare a apei calde (primavara-toamna), inainte de aparitia temperaturilor sub zero grade Celsius se scoate apa din instalatie. La sistemele complexe, ce functioneaza cu autoprotectie sau cu antigel (solutie de monoetilenglicol), nu este nevoie de golire pe timp de iarna.
O astfel de instalatie se poate folosi si pentru aplicatii mai mari cum ar fi : hoteluri, scoli, spitale etc.
Se poate folosi pentru incalzirea piscinei.

Tipuri de panouri si instalatii solare

Instalatii solare cu termosifonpanou solar in sistem termosifon

Caracteristici tehnice:
Panoul solar este realizat cu tuburi vidate cu principiul de functionare  termosifon
Este destinat sistemelor de alimentare de joasa presiune,  cu utilizarea directa a apei incalzite in rezervorul incorporat. Este folosibil pe perioada primavara – toamna
Avanatjele acestui sistem:
Sistemul functioneaza indiferent de temperatura exetrioara datorita tuburilor vidate
Functioneaza inclusiv in conditii de radiatie difuza (cer semiinorat) deoarece tuburile vidate acoperite cu un strat fin de nitrat de aluminiu absorb radiatia solara pana la infrarosu.
Sistemul are rezervorul de acumulare integrat, astfel transferul caldurii catre apa de incalzit se realizeaza direct
Cost redus
Constructie simpla, modulara
Nu necesita intretinere
Amortizare rapida a instalatiei dupa care produce in continuare energie termica gratuit
Dezavanatjele acestui sistem:
Nu poate fi folosit pe timpul iernii

Instalatii solare sub presiunepanouri solare presurizate

Caracteristici tehnice:
foloseste tuburi vidate echipate cu sonda termica (heat pipe)
sonda termica din cupru realizeaza un transfer termic rapid
functioneaza la presiunea retelei apei (max. 6 bar)
necesita boiler pentru stocarea apei calde

Avanatjele acestui sistem:

Sistemul functioneaza indiferent de temperatura exetrioara datorita tuburilor vidate
Functioneaza inclusiv in conditii de radiatie difuza deoarece tuburile vidate acoperite cu un strat fin de material solar selectiv absorb radiatia solara pana la infrarosu.
Constructie simpla, modulara
Nu necesita intretinere
Amortizare rapida a instalatiei dupa care produce in continuare energie termica gratuit
Poate fi folosit pe timpul iernii

Sisteme solare completesistem solar complect

Sitemele solare complete sunt compuse din mai multe componente: unul sau mai multe panouri presurizate, statia de lucru (controller-ul electronic), manometru, debitmetru, pompa de recirlculare, supapa de siguranta, robineti, supape de sens, aerisitoare, vas de expansiune si boiler. Boilerul poate fi fara serpentina, cu o serpentina, sau cu 2 serpentine de cupru. Datorita temperaturilor foarte mari la care lucreaza un sistem solar, toate piesele componente sunt special fabricate pentru functionarea in sisteme solare. Alegerea comonentelor optime si a numarului acestora se face in functie de aplicatia pe care dorim sa o realizam. Ex: apa calda pe toata perioada anului este necesar un boiler cu o singura serpentina; apa calda si aport la incalzire(calorifere sau in pardoseala)  este necesar un boiler cu 2 serpentine. Incalzirea apei din piscine se poate realiza cu sisteme ce contin boilere fara serpentina sau cu o serpentina.

Pentru a afla un pret corect la orice configuratie de panouri solare precum si termenul de livrare si executie, va rugam contactati-ne sau completati formularul de mai jos :


Cerere Oferta panouri solare / Oferta preturi Panouri solare

#