Centrale termice

Va ajutam la alegerea centralei termice potrivite nevoilor dumneavoastra, din multitudinea de centrale existente pe piata, conform unor criterii stricte care trebuiesc luate in calcul pentru confortul ulterior al casei. De aceea, va stam la dispozitie pentru a se face alegerea corecta in ceea ce inseamna dimensionarea centralei si a restului instalatiei.

Va punem la dispozitie servicii de instalare si comercializare de centrale termice murale, centrale de pardoseala pe gaz, centrale termice electrice, centrale termice cu lemne, centrale pe peleti. Detalii si informatii suplimentare gasiti in cadrul paginilor dedicate fiecarui tip de centrala in parte.

Centrale termice murale

centrala murala

Centralele termice murale sau microcentralele, sunt cazane mici, verticale cu puteri sub 30KW, care se monteaza pe peretii incaperilor si pot fi in diverse configuratii interne de lucru cum ar fi : microcentrale numai pentru incalzire sau numai pentru apa calda, pentru incalzire si apa calda, cu producere instantanee de apa calda sau cu boiler incorporat, fara condensatie sau in condensatie, cu evacuare naturala a gazelor de ardere sau cu tiraj fortat, cu camera de ardere deschisa sau cu camera de ardere inchisa etc. Aceste centrale au ponderea cea mai mare in tot ceea ce reprezinta incalzirea de tip rezidential.

Centrale termice de pardoseala pe gaz

centrala cu gaz

Centralele termice de pardoseala cu combustibil gazos, sunt in principiu centrale cu puteri incepand de la 30KW in sus, folosite pentru aplicatii rezidentiale sau chiar si pentru mici aplicatii industriale . Sunt centrale cu montare pe pardoseala care cuprind sistemele de automatizare si in unele cazuri sistemele de pompare a agentului termic sau aceste sisteme se monteaza in exteriorul  centralei. Sunt modele cu cazan din fonta sau cu cazan din otel, deasemenea evacuarea gazelor se face natural sau in regim de tiraj fortat. Pentru producerea de apa calda menajera, la aceste tipuri de centrale, se foloseste un boiler exterior.

Centrale termice electrice

centrala termica electrica

Centralele termice electrice sunt, ca si microcentralele de apartament (centralele murale) sunt cazane mici, usoare, verticale, care se monteaza pe peretii incaperilor si au puteri termice maxime in jurul a 20KW. Aceste centrale se preteaza in locurile unde nu exista posibilitatea de alimentare cu gaze sau alte feluri de combustibili, ele fiind mari consumatori de energie electrica si nu au un randament la fel de mare precum celelalte centrale care folosesc combustibili solizi, lichizi sau gazosi. Avantajele fiind ca nu necesita bransamente de gaze naturale (care in unele situatii se dovedesc a fi extrem de scumpe), nu necesita cosuri de fum si nu provoaca disconfortul creat de centralele pe combustibil solid la care este nevoie de alimentare in continuu cu combustibil si curatarea cenusei.

 

Centrale termice cu lemne

centrala cu lemne

Centralele termice pe lemne sunt centrale care functioneaza cu combustibil solid de natura lemnoasa iar unele sunt compatibile chiar si cu combustibil de tip carbune. Aceste centrale au beneficiile pretului mic al combustibilului si datorita tehnologiilor moderne ajung la un randament ridicat, din punct de vedere financiar,  care le recomanda. Aceste centrale necesita o camera speciala unde vor fi montate si deasemenea au nevoie de cos pentru evacuarea gazelor arse.

Centrale termice pe peleti

centrala cu peleti

Folosirea peletilor, este o tehnologie de ultima ora, care asigura o sursa de energie ieftina, ecologica si inepuizabila. Peletii sunt produsi din rumegus sau rezidii si pot fi rezultatul materialelor care raman in urma procesatorilor de lemn (rumegusul) sau producatorilor agricoli care i-si valorifica resturile si deseurile vegetale sau chiar al celor care cultiva plante energetice (salcia energetica). Echipamentele care functioneaza cu peleti au avantaje in ceea ce priveste faptul ca au o autonomie mare de functionare datorata sistemului de alimentare si deasemenea pentru ca in majoritatea situatiilor fiind sisteme bivalente , functionand si cu material lemnos.

Cazane cu arzatoare 

cazane cu arzatorO centrala termica este o instalatie pentru producerea caldurii, care este distribuita cu ajutorul unui agent termic fluid (apa, abur sau aer cald) si este un sistem care este prevazut cu una sau mai multe instalatii de cazan in focarul carora se arde un combustibil. Cazanele cu arzator sunt folosite in ansambluri de cladiri sau spatii special amenajate care cuprind toate circuitele si accesoriile necesare realizarii conditiei de centrala termica. aceste sisteme sunt folosite pentru puteri mai mari de 75KW.

Cerere Oferta Centrale Termice / Oferta preturi Centrale Termice

#