Grup de amestec si pompare

Grup de amestec si pompare

Pentru a se putea asigura funcţionarea corecta a instalaţiilor de încălzire prin pardoseală şi a se ajunge la obtinerea unui confort termic corespunzător trebuie realizat un control riguros al temperaturii agentului termic, a cărui temperatură, in cazul instalatiilor de incalzire in pardoseala, trebuie să se incadreze in limitele valorilor de: 45-50 ºC.
Grup de amestec si pompareDeoarece în mod normal temperatura agentului termic furnizat de centralele termice (mai putin in cazul centralelor termice in condensatie, acestea asigurand singure temperatura joasa si constanta necesara functionarii instalatilor) este peste această valoare de temperatură, aceasta trebuie redusă înainte de a intra în circuitele încălzirii prin pardoseală. Reducerea temperaturii se face amestecând apa din tur cu cea din retur (la fiecare distribuitor-colector separat, sau în mod centralizat, imediat după cazan) astfel ca temperatura apei care intră în ţevile din pardoseală să nu depăşească limita de temperatură dorită. Această cerinţă se poate realiza cu ajutorul kitului de amestec şi recirculare pentru sisteme de încălzire prin pardoseală sau denumit si grup de amestec si pompare.
Grupul de amestec si pompare are ca rol producerea agentului termic de joasa temperatura din agentul de inalta temperatura provenit de la o centrala termica, acesta fiind folosit in instalatii de incalzire in pardoseala sau in pereti. Se foloseste atat la incalzirea prin pardoseala cat si in sistemele mixte de incalzire (pardoseala & calorifere).
Kitul de amestec (grup amestec si pompare) are în componenţă elemente care au diferite roluri în ansamblu:
– cap termostatic cu senzor de temperatură la distanţă, care are rolul de a controla temperatura de intrare a agentului în distribuitor
– vană de amestec cu trei căi actionata termostatic pentru amestecarea corespunzătoare a agentului termic
– controler electronic
– supapa de descărcare by-pass pentru a asigura protecţia instalaţiei, permiţând circulaţia agentului termic chiar şi când toate robinetele elementelor de încălzire sunt închise
– debitmetrul care permite citirea instantanee respectiv reglarea debitului de agent ce trece prin circuit
– pompa de circulaţie care realizează circulaţia agentului
– termostat de siguranţă, care decuplează pompa, în caz de depăşirea temperaturii de siguranta
Kiturile de amestec au urmatoarele proprietati:
sunt sisteme complete si compacte
flexibilitate pentru utilizator: reglaje facile cu termostat sau servomotor
flexibilitate pentru instalator: avand alimentare atat in partea inferioara cat si in lateral.
reale performante cu centrale termice diverse.
se pot folosi pentru incalzirea in pardoseala cat si pentru un sistem de incalzire mixt (pardoseala+radiatoare).

#

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *