Sisteme de incalzire prin pardoseala

Incalzirea prin pardoseala se divide in doua feluri de sisteme total distincte: incalzire prin pardoseala electrica si incalzire prin pardoseala cu agent termic.
In momentul in care doriti sa construti o casa noua sau va hotarati sa renovati o casa deja existenta, alegerea tipului de instalatii folosite la incalzirea acesteia este o decizie importanta. Aceastea trebuie sa fie unele care sa va asigure confortul ulterior atat cat si facturile de energie sa fie la un nivel scazut. Aceste sisteme de incalzire sunt cele care asigura confortul termic maxim.
Instalatiile cu agent termic folosesc practic apa calda produsa de o centrala termica. Agentul termic (apa sau solutie de glicol) este pompat prin conductele din polietilena, care sunt incastrate in sapa, sub finisajul pardoselei, finisaj care poate fi: gresie, parchet, etc..Acest tip de instalatie de incalzire prin pardoseala cu apa,are costuri reduse de energie consumata deoarece se foloseste apa (agentul termic) la o temperautra mai mica decat la radiatoarele standard. Temperatura agentului termic este de aproximativ 40-45 grade C pentru a da pardoselei o temperatura intre 23-25 grade C.
Sistemele electrice sunt executate cu ajutorul unor cabluri incalzitoare care sunt incastrate deasemenea in sapa sub finisajul pardoselei (gresie, parchet, etc.).Exista si varianta cu filme incalzitoare care au un strat rezistiv de carbon acestea fiind foarte subtiri se preteaza a se monta direct sub stratul de finisaj ( parchet) ne mai fiind nevoie de inglobare in sapa .Cablurile incalzitoare sau filmele rezistive sunt conectate la reteaua electrica prin intermediul unui termostat care asigura temperatura constanta in incapere.
In general,sistemele de incalzire in pardoseala electrice sunt mai ieftine la achizitionare si instalare,dar facturile la energie sunt foarte mari, acestea se preteaza in situatiile in care nu exista o alta sursa de energie.
Sistemele de incalzire in pardoseala cu agent termic sunt putin mai scumpe dar ofera avantaje net superioare in privinta facturilor de energie chiar si comparativ cu sistemele clasice cu radiatoare.Deasemenea pot functiona cu orice tip de centrala termica ( centrala cu gaz, centrala electrica, cazane pe lemne, cazane cu peleti, centrale cu combustibili lichizi,pompe de caldura, etc.)
Aceste avantaje prezinta sistemele de incalzire in pardoseala cu agent termic ca fiind net superioare celor electrice.

#

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *