Defecte in instalatiile electrice

Electricianul care intervine pentru a depana diversele defectiuni aparute in instalatiile electrice trebuie sa cunoasca elementele componente ale instalatiilor, sa cunoasca tehnologia de executie a lucrarilor uzuale din aceste instalatii si normativele care reglementeaza proiectarea si executia de instalatii electrice pentru interior.

De asemenea, de mare importanta este in acest domeniu, este cunoasterea normelor de tehnica securitatii in munca in domeniul instalatiilor electrice mai ales in momentul cand sunt necesare interventii asupra instalatiilor cand acestea sunt sub tensiune.

Defecte posibile in retelele electice sunt in general defecte de izolatie, defecte la legaturi sau defecte ale aparatajului electric.

Defectele de izolatie pot fi la nivelul izolatiei conductoarelor, izolatia legaturilor dintre conductoare in interiorul dozelor de legatura, defecte ale izolatiei aparatajului electric datorate viciilor de fabricatie sau aparude din diverse motive cum ar fi socuri mecanice.

Defectele la nivelul legaturilor conductoarelor electrice sunt defecte intalnite in interiorul dozelor de legatura, la bornele de legatura ale aparatajului ultraterminal (prize, intrerupatoare, corpuri de iluminat, etc.) legaturile la nivelul aparatajului de protectie unde trebuie acordata o atentie deosebita legaturilor care trebuiesc realizate foarte strans si sa fie ferme.

Defecte ale aparatajului electric sunt defecte care apar la aparatele terminale (intrerupatoare, prize, comutatoare, corpuri de iluminat, etc.) sau apar la aparatajul de protectie in interiorul tablourilor electrice.

Tote aceste defectiuni sunt de competenta exclusiv a personalului calificat, interventiile persoanelor neavizate pot produce stricaciuni majore in cadrul instalatiilor si pot pune in primejdie integritatea locuintei sau a persoanelor care locuiesc in ea.

#

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *