Avantajele sistemului de incalzire in pardoseala

Avantajele sistemului de incalzire in pardoseala pot fi sintetizate astfel:
Nivelul ridicat de confort termic. Realizat prin distributia uniforma a temperaturii in incaperi precum si stratificarea incepand cu temperaturi mai ridicate spre pardoseala si mai scazute spre tavane.
Consumul mai redus de caldura fata de sistemele clasice. Se realizeaza prin diminuarea pierderilor care se produc la transportul agentului termic prin conducte catre radiatoare, datorita fatului ca este necesara o temperatura mai mica a aerului pentru asigurarea aceluias confort termic aduce o economie importanta, neexistenta convectiei directe pe suprafetele vitrate pentru izolarea acestora ( unde exista pierderi importante prin transfer direct catre exterior ).
Calitatea aerului mai buna decat la alte sisteme de incalzire. Datorita folosirii agentului termic de temperatura scazuta, nu se produce arderea particolelor de praf si nici antrenarea acestora neexistand curenti de aer ca la sistemele care folosesc principiul convectiei ( calorifere ).
Compatibilitatea cu sisteme care folosesc energia regenerabila datorita folosirii agentului termic de joasa temperatura. Faptul ca foloseste agent termic de joasa temperatura il face compatibil cu centralele in condensatie care au randamente mai mari cu cel putin 15% fata de cele normale, deasemenea compatibilitatea cu sisteme care folosesc energie regenerabila cum ar fi sisteme de panouri solare si pompe de caldura.

#

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *