Avantaje panouri solare

Soarele este o sursa de energie gratuita si inepuizabila pentru panourile solare. Prin utilizarea energiei solare puteti beneficia de o alternativa accesibila, economica si ecologica in comparatie cu celelalte tipuri de combustibili traditionali. Energia solara este captata de panourile solare si transformata in energie termica sau, in cazul panourilor fotovoltaice, in energie electrica.

Aceste sisteme se remarca prin costuri de investitie, de intretinere si de exploatare ulterioara reduse, asigurand confort sporit, in ceea ce prezinta producerea de apa calda menajera sau folosite la ajutarea sistemelor de incalzire. Sunt sisteme care pot functiona pe toata durata anului, bineinteles ca functioneaza cu randamente diferite in functie de anotimp, acestea sunt sisteme care au ca agent de transfer o solutie de glicol rezistenta la inghet care in acelasi timp protejeaza si impotriva coroziunii si sisteme cu termosifon, cu functionare limitata pe perioada de primavara-vara-toamna.

Avantajele folosirii panourilor solare :

Economicitate. Cel mai important avantaj al panourilor solare este cel economic. Prin faptul ca soarele este o sursa gratuita de energie si nu primesti facturi pentru energia sa.

Ecologice. Sunt sisteme total nepoluante, protejand astfel mediul inconjurator.

Nu au costuri de intretinere. Odata istalate, sistemele solare, nu mai necesita intretinere.

Sunt fiabile. Au o durata mare de viata, ele functionand minim 20 ani indiferent de conditiile atmosferice la care sunt supuse.

Flexibilitate. Pot fi adaugate unei instalatii existente de incalzire si producere a apei calde menajere, care foloseste combustibili conventionali, sa functioneze impreuna cu aceasta.

Sunt simplu de instalat. Nu necesita spatii special amenajate, ca in cazul centralelor termice.

Amortizarea investitiei, relativ rapida, dupa 1-3 ani.

#

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *