Sistem de management al cladirilor – BMS (Building management system)

Sistem de management al cladirilor

Un sistem de management al cladirilor este un sistem de automatizari care actioneaza asupra tuturor echipamentelor instalate intr-o cladire sau grup de cladiri cu scopul reducerii consumurilor şi optimizarii funcţionarii acestora in condiţiile maxime de confort şi siguranţa. Obiectivele principale ale automatizarilor BMS sunt sporirea gradului de confort al cladirii, reducerea costurilor generate de functionarea cladirii, a costurilor de intretinere si integrarea celorlalte sisteme de alarmare, avertizare (incendii,efractie, avarii etc.). Principalele sisteme de avertizare, prevenire si stingere a incendiilor vor fi permanent monitorizate astfel incat orice problema a unuia din sisteme sa fie detectata la timp si remediata astfel incat in caz de urgenta, toate sistemele sa fie in stare functionala.
“Cladire inteligenta” ca rezultat al implementarii unui sistem BMS este rezultatul unei evolutii continue in directia realizarii unor obiective cum ar fi: mai multa siguranta, mai mult confort, economie de energie si o mai buna administrare a resurselor cladirii.
Sistemul reprezinta un ansamblu de echipamente destinate controlului automat, supravegherii centralizate si locale a diferitelor subsisteme care echipeaza cladirea . BMS este un sistem modular care se bazeaza pe un schimb rapid si eficient de informatii intre diferite componente si dispozitive implicate. BMS este un sistem de automatizare pentru cladiri care trebuie sa lucreze automat, fara a fi nevoie de interventia permanenta a operatorului uman.
Un sistem BMS este flexibil din punct de vedere al structurii el poate poate fi configurat pentru orice regim de funcţionare, cu scenarii si situatii prestabilite, iar o extindere ulterioară poate fi efectuată foarte uşor.
Aplicatii:
Cladiri de birouri, banci, sedii companii, spitale;
Ansambluri de cladiri;
Sisteme centralizate de incalzire;
Sisteme de HVAC pentru cladiri, platforme industriale, etc.
Complexe hoteliere.

#

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *