Sapa pentru incalzire in pardoseala

Sapa pentru incalzirea in pardoseala este ca orice sapa un element care nu face parte din structura, dar foarte important, el avand rolul de a prelua toate denivelarile ca in cazul oricarei sape si in cazul incalzirii in pardoseala, de a acumula si radia caldura instalatiei de incalzire in pardoseala.
Sapa executata pentru o instalatie de incalzire in pardoseala este, datorita faptului ca are stratul de termoizolatie din polistiren extrudat, o sapa asa numita flotanta, aceasta nu este legata in nici-un fel de celelalte elemente ale constructiei ( placa, pereti, stalpi )
Se va incepe turnarea sapei in momentul in care avem executati toti peretii despartitori, tencuiala si tocurile usilor montate.
Sapa se va turna la temperaturi mai mari de 4 grade.
Se va folosi un aditiv fluidizant care va mari lucrabilitatea betonului fara a se mari cantitatea de apa, fapt care mareste rezistenta sapei, acesta creste deasemenea si capacitatea de transfer termic precum si elasticitatea sapei.
Optional sapa se poate arma si cu fibre din polipropilena.
Ca la orice pardoseala flotanta se foloseste banda perimetrala iar pentru spatii care depasesc mai mult de 40 mp se vor prevedea rosturi de dilatare.
Grosimea sapei este un factor de importanta majora pentru functionarea corecta a instalatiei de incalzire in pardoseala. Aceasta va avea minim de 30 mm peste grosimea tevilor si un maxim de 45 mm.
Timpul de asteptare pana cand va putea fi folosita instalatia de incalzire in pardoseala este de minim 21 de zile.

#

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *