Panouri solare montajul mecanic

Montarea panourilor solare se va face astfel ca suprafata activa sa fie orientata spre sud sau cu o deviatie de maxim 15 grade, pentru a se obtine un randament maxim pe intreaga zi, sa nu fie umbrite de arbori sau cladiri. Daca nu este posibil sa se respecte aceste cerinte atunci pot fi montate spre est sau vest dar se va suplimenta suprafata de captare cu un numar in plus de panouri astfel incat sa compenseze lipsa soarelui pe perioada respectiva de zi.

Pe aceeasi ramura hidraulica se pot inseria un maxim de 5 panouri solare, pentru a nu avea pierderi de presiune, iar daca este nevoie de mai multe panouri acestea se monteaza in paralel, impartindu-le in numar egal pe ramuri pentru a se echilibra hidraulic, se tine cont pentru dimensionarea conductelor de o viteza de curgere a lichidului solar de 0.4 – 0.7 m/s.

In cazul montajului pe acoperisuri, se va tine cont de urmatoarele :

Distantele minime fata de laturile acoperisului vor fi fata de laterala de 1.5m (pentru a permite interventiile de service si de intretinere) fata de coama de minim 1m.

Se tine cont sa nu fie umbrite de diversi factori.

Montarea lor pe acoperisuri, se va face in functie de solutiile gasite de firma de montaj la fata locului.

In cazul montajului pe acoperisurile plane sau pe sol, se tine cont de distanta dintre randuri, astfel incat sa nu apara situatia in care panourile solare se vor umbri reciproc.

Se va verifica rezistenta acoperisului si capacitatea lui de sustinere la incarcaturi de greutate.

Se procedeaza la verificarea rezistentei lor de fixare si ancorarii, mai ales in zonele cu precipitatii abundente si vanturi puternice, se folosesc ancore de otel si greutati de lestare.

Materialele utilizate in realizarea montajului vor fi de calitate, fiind folosite in exterior, vor fi protejate impotriva coroziunii si sa reziste la razele ultraviolete.

#

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *