instalatii de incalzire cu abur

Varietatea sistemelor de incalzire este cunoscuta, in momentul de fata avand la dispozitie mai multe tipuri de instalatii prin care sa reusim mentinerea unei temperaturi constante intr-o incapere. Una dintre cele mai eficiente sisteme de incalzire se refera la instalatiile pe baza de abur cu presiune scazute. Acest tip de instalatii folosesc abur de presiune joasa, nivelul maxim al presiunii situandu-se undeva in jurul valorii de 1.7 bari.

instalatii de incalzire cu aburFata de instalatiile clasice pe baza de apa calda, instalatiile de incalzire cu abur de presiune joasa se foloseste de vapori de apa, capacitatea termica fiind mult mai buna. Un sistem de incalzire cu abur de presiune joasa dispune de urmatoarele elemente:

– o sursa generatoare de abur cu presiune joasa;

– conducte pentru a putea distribui aburul catre consumatori;

– conducte speciale pentru a prelua partea condensata oferita de consumatori;

– consumatori – corpuri de incalzire sau alte aparate tehnologice;

– echipamente dedicate securitatii;

– echipament de dezaerisire;

– regulator si controler;

– alte accesorii.

Desi au un randament foarte bun, instalatiile cu abur de presiune joasa dispun si de cateva caracteristici care le impiedica sa aiba o arie de utilizare asemanatoare altor instalatii de incalzire inrudire. Iata doar cateva dintre inconvenientele unei instalatii de incalzire cu abur de joasa presiune:

1. Datorita presiunii scazute a aburului, conductele si echipamentul este mult mai expus coroziunii.

2. Orice instalatie pe baza de abur dispune de o inertie redusa, astfel ca generatoarele centrale sunt nevoite sa functioneze in plus pentru a acoperi pierderile energetice ale imobilelor.

3. Temperatura la care sunt expuse conductorii si consumatorii sunt de pana la 100 de grade Celsius.

4. Singura reglare pe care utilizatorii o pot face se rezuma la reglarile de debit, reglarile centrale fiind inactive.

5. Riscuri de scapare a aburilor prin sistemele de dezaerisire in momentul evacuarii partii condensate.

6. Zgomote in conducte in timpul functionarii. Daca se acumuleaza dopuri de apa in conducte, riscul aparitiei unor zgomote creste simtitor, de asemenea se aduc in discutie chiar si riscurile unei functionari defectuoase.

Alaturi de sistemele de incalzire electrice prin pardoseala, aceste instalatii par a fi cea mai buna metoda de incalzire a unui imobil. Principalii factori care duc la aceste afirmatii se refera la costurile instalatiilor dar mai ales la costurile de intretinere lunara. Fata de instalatiile clasice, bazate pe lemne, gaz sau alti combustibili, sistemele de incalzire cu abur de presiune joasa va pot garanta o reducere a consumului de pana la 30%.

#

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *