Ce trebuie sa stii despre o centrala termica pe lemne

Pe adresa firmei noastre vin mai multe intrebari din partea clientilor aflati in cautarea solutiei optime privind incalzirea propriei locuinte. Multe dintre aceste solicitari sunt in concordanta cu sistemul de incalzire optim, altele cer informatii suplimentare despre un anumit sistem de incalzaire, cert este ca multi dintre proprietarii unei locuinte sunt in cautarea unor informatii concludente, aspect pe care noi il consideram de bun augur pentru dezvoltarea pietei.

In acest articol o sa ne oprim cu atentia asupra centralelor termice pe lemne, solutii de incalzire la care sunt nevoiti sa apeleze cei care nu dispun de alte surse de combustibil intr-o anumita locatie. Este drept ca o centrala termica pe lemne nu este la fel de economica precum un ansamblu de incalzire in pardoseala sau o centrala electrica, insa reprezinta o solutie la indemana pentru cei care doresc sa-si incalzeasca locuinta in perioada sezonului rece.

Elementele cheie ale unei centrale termice pe lemne

Tipul de ardere – Din privinta tipului de ardere, o centrala termica pe lemne poate fi de doua tipuri: cu gazeificare sau cu ardere clasica. Avantajul pare a fi in dreptul centralelor termice cu gazeificare, cazanul fiind mai usor de intretinut in timp ce camera de ardere este de dimensiuni mult mai mari, astfel ca veti putea introduce lemne taiate in diverse marimi.

De asemenea, o centrala termica cu gazeificare emana un nivel de noxe mult mai redus, amanunt care o plaseaza in randul celor mai eco centrale din gama sa. Dezavantajul fata de o centrala termica cu ardere clasica este faptul ca trebuie sa introducem doar lemne uscate, arderea lemnelor verzi putand produce daune interne ansamblului.

Cazanul – Un pas important in cumpararea unei centrale termice pe lemne este cazanul, puterea acestuia fiind diferita in majoritatea cazurilor. Inainte de a calcula puterea calorica necesara caminului, contactati un specialist care va constata volumul incaperilor si chiar termoizolatia, factori esentiali in definirea acestei caracteristici.

Cosurile de fum – Alegerea unui cos de fum eficient se face in functie de cantitatea de gaze rezultate prin ardere precum si de materialul din care este confectionat. Inainte de a cumpara un cos de fum, asigurati-va ca aveti cunostinte temeinice in domeniu si, cel mai important, aveti acces la informatiile de ardere a centralei termice.

Caloriferele si conductele – Specialistii recomanda doar conducte de calitate, confectionate din cupru. Desi sunt mai scumpe decat conductele confectionate din alte aliaje, va garanteaza siguranta circuitului si o buna transmisie a agentului termic catre calorifere. De asemenea, caloriferele se aleg in functie de materialul din care sunt confectionate, forma, culoare sau design, aceste preferinte ramanand la latitudinea proprietarului.

Boilerul si distribuitoarele – Pentru o casa de dimensiuni mai mari, se poate opta pentru distribuitoare care sa ajute in stabilirea traseelor pe paliere. De asemenea, nu trebuie neglijat nici boilerul, astfel ca se alege un boiler in functie de necesitatile zilnice in privinta apei calde. A se evita boilerele de mari dimensiuni daca necesarul de apa calda este unul scazut, aceste ansamble se incalzesc greoi.

#

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *