Ce tip de cos de fum trebuie sa aleg

Ce tip de cos de fum trebuie sa aleg

In momentul de fata, cele mai bune alternative privind cosurile de fum se rezuma la cele fabricate din caramida sau piatra precum si la o gama de produse ceva mai selecte, asa-zisele cosuri de fum prefabricate.

Ce tip de cos de fum trebuie sa alegVarianta low cost a cosurilor de fum este reprezentata de zidirea unui astfel de produs din caramida, intreg procesul putand fi realizat de orice specialist in domeniu. Ca utilizare, un cos de fum din caramida reprezinta solutia ideala pentru sursele de caldura care evacueaza o cantitate de fum ceva mai redusa, ne referim in principal la sobe, aceste surse de caldura avand o putere termica ceva mai redusa, de sub 10kW.

De asemenea, tot la capitolul dezavantaje, putem include perioada mare de fabricare a unui cos de fum din caramida precum si durata de viata destul de scurta, intreg ansamblul fiind expus socurilor mecanice precum si fenomenelor termice, in principal umezelii sporite din perioada sezonului rece.

Daca va doriti o solutie profesionala in ceea ce priveste cosurile de fum, alegeti cu incredere cosuri de fum prefabricate, principalii producatori punandu-ne la dispozitie o gama extrem de variata de produse confectionate din inox sau ceramica. Principalul avantaj al acestor cosuri de fum este reprezentat de calitatea materialelor folosite la fabricare, de aici si durata de viata mult mai mare fata de un cos de fum confectionat din caramida.

Categorisind gama de cosuri de fum prefabricate, intalnim urmatoarele produse tip, produse ce pot fi regasite chiar si in grila noastra:

1. Cosuri de fum aerisite – Aceste produse sunt confectionate special pentru a permite un curent de aer intre pereti, in acest fel fiind posibila o aerisire a termoizolatiei precum si o evacuare eficienta a gazelor acumulate.

2. Cosuri de fum cu termoizolatie – Desi majoritatea cosurilor de fum folosesc un singur strat de metal, aceste produse utilizeaza numai putin de doua straturi intre care se plaseaza o termoizolatie adecvata. Eficienta acestor cosuri de fum este una sporita si nu permite incalzirea sau racirea brusca in functie de nivelul de utilizare sau a conditiilor atmosferice.

3. Cosuri tur-retur – Fata de cosurile de fum clasice, cosurile tur-retur dispun de o tubulatura interioara prin care gazele arse sunt eliminate, in timp ce zona dintre tuburi permite acapararea aerului necesar arderii. Aceste cosuri de fum sunt proiectate indeosebi pentru a servi utilizarii centralelor termice care utilizeaza aerul exterior pentru a intretine arderea.

#

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *