Alegerea corecta a unui boiler

Alegerea corecta a unui boiler

Ca multe alte domenii comerciale, si cel dedicat boilerelor si altor echipamente de incalzire a apei este unul cat se poate de bine conturat. Prezentul ne indica o gama destul de variata de boilere, fie ca ne referim la cele clasice sau la cele instante, fiecare dintre ele dispunand de o serie de avantaje de care trebuie sa tinem cont in momentul unei investitii intr-un astfel de echipament.

Alegerea corecta a unui boilerApa calda nu mai este de mult timp un moft ci o necesitate, importanta acestui confort impingandu-ne sa investim sume consistente de bani pentru a ne asigura cea mai eficienta metoda de incalzire. Diferenta de preturi intre sistemele de incalzire variaza in functie de producator, modul de functionare sau capacitate. De asemenea, avem parte de sisteme de incalzire categorisite in functie de natura lor: boilere, instante, pompe de caldura, panouri solare sau chiar centrale termice.

Cum alegem boilerul potrivit?

Alegerea unui boiler se realizeaza in functie de buget, necesitati, dimensiuni, capacitate sau chiar combustibilul folosit la functionare. Conform informatiilor funizate de specialisti, avem parte de boilere care functioneaza in baza unei alimentari cu energie electrica, gaz, ulei sau alti carburanti. Cele mai eficiente boilere sunt cele electrice, ultimele produse expuse pe piata dispunand de numeroase functii prin care consumul de energie electrica este redus substantial in timp ce randamentul este mult imbunatatit.

Care sunt cele mai des utilizate boilere?

Instantele sunt prezente in aceasta lisa a celor mai frecvent utilizate boilere datorita consumul redus de energie precum si a dimensiunilor destul de scazute. Neavand un rezervor, un instant se foloseste de energia electrica sau alt combustibil pentru a incalzi apa rece chiar in momentul in care aceasta se afla in circulatie. Daca necesitatile de apa calda sunt ridicate, acest tip de boiler nu este tocmai recomandat, presiunea apei scazand substantial, la fel si temperatura apei calde.

O alta inovatie in domeniu sunt boilerele cu acumulare bivalenta, niste instalatii de incalzire lansate de curand care se folosesc indeosebi in momentul in care cererea de apa calda este una foarte ridicata. Datorita capacitatii ridicate de a produce apa calda, aceste boilere sunt dotate cu pana la doua serpentine care sunt capabile sa retina un volum de pana la 1000 de litri de apa. Pentru alimentarea lor, specialistii ne propun pana la doua surse de caldura.

Mai putin cunoscute de utilizatorii de rand sunt boilerele “tank in tank”, instalatii electrice de incalzire a apei care folosesc un rezervor intern in forma de balon, confectionat din otel inoxidabil. Principalele avantaje ale acestor boilere se refera la debitul extrem de mare precum si la incalzirea apei intr-un timp foarte scurt.

Datorita formei sale, un boiler tank in tank se remarca datorita temperaturii uniforme pe toata suprafata rezervorului precum si datorita unui sistem unic de incalzire bazat pe o suprafata superioara chiar si unui boiler cu pereti dubli.

Daca nu reusiti sa achizitionati un boiler dedicat nevoilor personale, echipa noastra de specialisti va sta oricand la dispozitie cu sfaturi si informatii utile privind aceste instalatii de incalzire.

#

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *