Alcatuirea instalatiilor electrice de interior

Instalatiile electrice de interior reprezinta sistemul de alimentare cu energie electrica a consumatorilor casnici, atat pentru iluminat cat si pentru alimentarea diverselor aparate electrocasnice. Este un ansamblu de circuite electrice, de conexiuni intre acestea, de aparataj de protectie (tablou electric) aparataj terminal(prize, intrerupatoare, comutatoare, etc.)

Acest ansamblu poarta denumirea de instalatie electrica de interior. Aceasta se considera ca incepe de la bornele de iesire ale contorului electric si are ca terminatii punctele finale de consum, adica corpuri de iluminat, prize si diversi consumatori casnici legati direct (boilere, hidrofoare, etc.)

Instalatiile electrice de interior se afla deci in aval de punctul de masura (contor) iar instalatiile furnizorului de energie sunt cele din amonte fata de punctul de masura. Instalatiile electrice de interior, fata de cele ale furnizorului de energie electrica, apartin proprietarilor locuintelor.

Executia instalatiilor electrice de interior se face de catre firme de specialitate cu experienta in domeniu, de executia corecta a acestor instalatii depinzand siguranta oamenilor precum si a bunurilor din cladire. Deasemenea interventia unor persoane neavizate asupra acestor instalatii poate duce la intamplari si evenimente nedorite.

#

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *